Esittely

Jo yli 50 vuoden ajan minulla on ollut kissa! Ensimmäisen rotukissani, kaunis, vauhdikas ja omapäinen somalikissa Feeba eli Exlibris Gemma Pretiosa valloitti talon ja sydämen tammikuussa 2002. Jo samana syksynä Feeba tapasi suuren rakkautensa jenkkipoika Clarion´s Cosmo-of-Hingstbackes Leena Jokelan luona. Leena oli ensimmäisten joukossa tuomassa somalirotua Suomeen. Feeban ja Cosmon jälkeläisiä ovat kaikki kissalani kissat.

Ensimmäiset kaksi pentuetta tein Exlibris –kissalan nimen alla ennen kuin innostuin hakemaan omaa kasvattajanimeä. Anne Lemberg antoi kullan arvoisia neuvoja ja apua kasvattajataipaleeni alussa. Ensimmäinen pentue, Exlibris I-pennut, syntyi joulun alla 2002. Amajan kissala aloitti vuonna 2005.

Oman kissalani ensisijainen toimintaperiaate on elää hyvää, hauskaa ja rikasta elämää 4 kotona olevan kissani kanssa. Pyrin kasvattamaan terveitä, hyvän luonteen omaavia ja kauniita somalikissoja, joiden värit ovat joko punainen tai riista.

Kaikilta kasvatukseen käytetyiltä kissoiltani testataan aina veriryhmä, Felv ja FIV, geenitestillä PRA (=silmät) ja PK sekä eläinlääkärissä patellaluksaatio (=polvet). Kissalassamme ei ole myöskään herpestä eikä sienitauteja. Kaikki kissani ovat myös sirutettu.

Ennen luovutusta pennut ovat käyneet lääkärin tarkastuksessa. Pennut on rokotettu Kissaliiton sääntöjen mukaisesti ja niillä on tunnistussiru. Uusi omistaja saa rekisterikirjan ja lääkärintodistuksen kissan terveydestä sekä kirjalliset hoito-ohjeet. Kasvattini omistaja voi aina kääntyä puoleeni saadakseen apua ja neuvoja kissaan liittyvässä asiassa.